Quantcast
Channel: blog – UFFE CHRISTOFFERSEN
Viewing all 133 articles
Browse latest View live

Man ska ku li lortet

$
0
0

Uffe-Christoffersen-

Billedserien “THE JUNGLE TIGER” handler om farver, energi og bevægelse. Det er tiger motiver der er inspireret af den Kinesiske måde at opfatte tigeren på.
Jeg tegnede først motiverne, hvorefter jeg gav motiverne farver på min computer. Det program jeg bruger i dag er Corel Painter 12. som er det nyeste og mest avancerede malerprogram der er til rådighed i øjeblikket. Ved at bruge dette ”Painter” program kan man tegne frit på et dokument og gemme sin tegning på computeren. Da man hele tiden har sin originale tegning gemt som en fil kan den bruges på mange forskellige måder, uden at man ødelægger den med sine eksperimenter.

Derefter har jeg malet 8 akvareller med det samme motivAkvarelfarverne jeg maler med er farvepulver jeg har blandet med gummi arabicum (lat. ‘arabisk gummi’) oprørt med vand, som kan bruges som bindemiddel til akvarelfarver.

Det papir jeg bruger er håndlavet her i Frankrig. Det vejer 400 gr. og er fremstillet af Moulin de Larroque. (Læs mere på en af mine sider HER).

På den måde har jeg lært de 8 nye motiver godt at kende, og er begyndt at holde meget af dem, hvilket jeg tror er meget vigtigt, da et stærkt og positivt engagement derved kan komme til udtryk i maleriet.

Når man maler, så skal billederne råbe på en hver morgen, råbe at jeg skal ind at male på dem, for de vil videre i deres process, det er dem der bestemmer (tror de), –og på den måde ved jeg at udtrykket kommer fra mig selv, der er en “dialog” mellem billederne og en selv. Sådan er det nu med billedeserien “THE JUNGLE TIGER”, grunden er også at de har været lang tid undervejs i mit sind, før jeg kunne begynde den møjsommelige start med de første tegningerne.
I det lidt grove malersprog, der til tider kan være blandt kollegaer siger man “Man skal kunne lide lortet”, og det betyder i virkeligheden at man må acceptere de billeder der er nødvendige for en at male, selvom det til tider ser lidt ejendommeligt ud, og man tænker jo også, på hvad andre mon synes om billederne…


Arkiveret under:A Painting A Day, art, blog, Blogging, reflections, The Art World, tiger, Tigers Tagged: A Painting A Day, artist, Artwork, atelier, Billedkunst, blog, blogs, Fine art, kultur, kunst, Maleri, tiger, work of art

COMPUTER ART

$
0
0

05.-Tiger-leap.-26,5x36-cm.-2013

 

De første billeder jeg så som var udført på computer så jeg i Paris i året 2000 hos den kendte, nu afdøde maler Roberto Matta. Han viste mig flere billeder han havde lavet på en computer og som var printet ud på papir.  Man kunne sagtens genkende hans motivverden og farvevalg i disse tryk.  Matta syntes selv at det var meget interessant, nyt og sjovt. Jeg må tilstå at jeg på det tidspunkt var lidt forarget og lidt rystet over at denne store maler lavede noget på sådan et ”lavt et plan”. Jeg var jo opdraget til at arbejde med de ædle litografiske teknikker, hvor man maler på sten eller film og trykket bliver lavet på et værksted af en professionel trykker.

Da jeg var ung havde jeg set en kæmpe grafikudstilling af Matta i Silkeborg udført i de traditionelle grafiske teknikker. Under mit besøg hos Matta, fortalte han mig at al denne grafik havde han i sin tid, byttet med Asger Jorn, som derefter havde givet samlingen til museet i Silkeborg.
Besøget hos Matta skulle vise sig at blive til en inspiration som jeg nu har arbejdet jævnligt med i de sidste 8 år.

Da vi lige havde fået vores første computer fik jeg i julegave enwacom tegneplade, med en tegnepen og hvortil der fulgte et mindre malerprogram med fra Corel Painter.
En digital tegneplade er et tilbehør til computere, der gør det muligt at tegne i hånden på en måde, som er langt mere naturlig end med en mus. Ved hjælp af pennens placering på pladen, der svarer til markørens position på skærmen, kan man tegne med en tynd eller bred streg på et dokument man åbner i sit malerprogram.
Det program jeg bruger i dag er Corel Painter 12. som er det nyeste og mest avancerede maler program der er til rådighed i øjeblikket. Det fungerer udmærket på min bærbare MacBook Pro.

Ved at bruge dette ”Painter” program kan man tegne frit på et dokument og gemme sin tegning på computeren. Da man hele tiden har sin originale tegning gemt som en fil kan den bruges  på mange forskellige måder, uden at man ødelægger den med sine eksperimenter.
Derefter kan man tilføje nye planer ovenpå tegningen, ligeså mange det skal være, og male på disse planer med hver sin farve indtil billedet har fået det udtryk man synes er rigtigt. Ved denne proces kan man manipulere hver enkelt plan ved at indsætte fotos, andre tegninger, ændre de indsatte billeders størrelse, perspektiv eller vende dem spejlvendt, ændre farverne og gøre planerne mere eller mindre transparente osv. osv.
Det giver en utrolig stor frihed og som det vigtigste bliver ens ideer hurtigt visualiseret på skærmen.
Når man har arbejdet med et motiv der måske har 10 til 20 forskellige planer, kan man gemme disse som et RIFF dokument, der kan åbnes igen med alle planerne intakte og derved give mulighed for at arbejde videre med billedet.
De forskellige planer kan kopieres og bruges i andre konstellationer.
Når billedet er færdigt kan RIFF-filen gemmes eller eksporteres som en JPEG eller TIFF-fil, hvor alle planerne fusionerer, og kan printes ud som en skitse til et maleri eller en akvarel.

De særlig gode tryk laver jeg et lille oplag med og kalder demCOMPUTER ART / DIGITAL ART:  Billederne bliver trykt  på Arches, 240g/m², 100% syrefrit bomuldspapir, (21 x 29 cm). Farverne er pigmenteret blæk der har en holdbarhed på helt op til 100 år, når de opbevares i en mappe, mens billeder, der er indrammet, vil bevare deres farver i mindst 30 år…


Arkiveret under:art, blog, Blogging, Computer Art, Digital art, expressionnisme, Fine art, kunst, Painter, Prints, The Art World, tiger Tagged: A Painting A Day, animals, artist, artists, Artwork, atelier, Billedkunst, blog, blogs, Computer Art, Digital art, Fine art, kultur, kunst, Livet, Maleri, tiger, work of art

Baunhøj Mølle

Dialog med en brølende tiger

$
0
0
03. Tyger, Tyger burning bright. 97x130 cm. 2013. www.uffechristoffersen.net

03. Tyger, Tyger burning bright. 97×130 cm. 2013. http://www.uffechristoffersen.net

Det at opfatte et maleri kan mange gange sammenlignes med at fortolke en blækklat, da der vil være mange andre associationer, end hvad billedet egentlig forstiller.

Vi har alle hørt om blækklat-testen, som den schweiziske, freudianske psykolog og psykoanalytiker, Hermann Rorschach (1885-1922), have udviklet som en psykologisk projektionstest  “Rorschachs blækklat-test”.
Den officielle test består af ti kort. Hver af pletterne har næsten komplet bilateral symmetri. Blækklat-testen udføres for at bestemme en persons opfattelse af verden omkring dem. Denne test analyser følelser, forståelse, interpersonelle relationer, selv perception og evnen til at håndtere stress.

For fortolkningen af et billede er direkte forbundet med en persons indstilling i det øjeblik det ses. Ved at se på det samme objekt, kan en person se to helt forskellige ting afhængigt af, hvilket humør og stemning personen er i på det givne tidspunkt.
Som et eksempel vil en person der ser på et maleri af en brølende tiger med munden vidt åben, og som føler sig i det øjeblik lykkelig, kunne fortolke dette billede som en tiger der ler højt. Men hvis den samme person, af en eller anden grund var i mere sort humør, kunne det samme billede ses som en tiger, der skreg af smerte.
Hvordan vil det så ikke være hvis to forskellige personer opfatter et maleri? Der vil være mange forskellige opfattelser, nogen vil se mere på farverne, og tolke sin mening ud fra det, og andre vil kigge på udtrykket i øjenene osv. osv.

Det er selvfølgelig udmærket, men det kunne måske også være  spændende at forstå, hvad kunstneren fortæller os gennem sine billeder, så man derved fik en “dialog” med sine egen opfattelse og malerens.
Derved vil man få en mindre følelsesladet, kommerciel eller intellektuel  opfattelse af billedet, der ikke er bestemt af ens interesser eller humør, på det givne iagttagelses-tidspunkt af maleriet. Således at det ikke bliver en blækklat teori, hvor man kan tolke hvad som helst ud fra det, men at det nævnte billede udtrykker en brølende tiger.


Arkiveret under:art, blog, Blogging, blogs Tagged: A Painting A Day, animals, atelier, billeder, blog, blogs, culture, Hermann Rorschach, kultur, kunst, Maleri, Rorschachs blækklat-test, tiger

TRAPHOLT

$
0
0
Atelier i Fontarèches 1992

Atelier i Fontarèches 1992

Trapholts samling består af mere end 5000 værker. I anledningen af museets 25 års jubilæumsår vises udvalgte værker – hvorfor er værket væsentligt? Hvilken historie fortæller det og hvilken sammenhæng indgår det i – samlingens, samtidens eller noget helt tredje?

Udstillingen viser en blanding af skulptur, keramik, maleri, grafik, tekstil og møbler.

www.trapholt.dk

Jeg er meget glad for at komme med i Trapholts jubilæumsbog / udstilling,  og kan ikke lade være at tænke på udstillingen jeg havde i på Trapholt Kunstmuseum i 1993.

Fra udstillings kataloget der blev lavet dengang til min udstilling:

Siden 1990 har maleren Uffe Christoffersen haft fast bopæl og atelier i Sydfrankrig, nærmere betegnet landsbyen Fontarèches i nærheden af Nimes. Sideløbende med sine forberedelser til udstillingen på Kunstmuseet Trapholt har han nedfældet en række notater, så det har været muligt at følge arbejdet i atelieret. Notaterne er blevet sendt til museet pr. telefax sammen med talrige arbejdsskitser.

Sven Jørn Andersen, mag.art., museumsdirektør,

 

1.-Roussillon.-1992.-200-x-24

1.-Roussillon.-1992.-200-x-24

Fontarèches den 29. maj 1992.

Kære Sven Jørn.
I dag er jeg blevet færdig med at udvælge de farver, jeg skal bruge i den kommende periode. Der er to gule. Jeg plejer at bruge de helt rene cadmium-farver. Nu har jeg dæmpet dem lidt, så de ligner den gule okker fra Roussillion.
Denne farve er lysende og smuk, når den ligger derude i solen. Men tager man den med hjem, virker den grå og kedelig, særligt når den blandes med linolie. Det er ligesom med havet, der er så blåt. Men tag det op i hånden, så er farven forsvundet!
De andre farver, jeg har valgt, er rød okker i to nuancer, et hold blå og to grønne, nemlig en hidsig gulgrøn og en mørkegrøn. Samtidig er jeg i gang med at vælge motiver, der hænger sammen med farverne. I den kommende tid vil jeg tegne meget.

 

Fontarèches, den 24. september 1992.
Jeg har ryddet op i mit atelier. Væggene er gjort klar til to store malerier i formatet 200 x 245 cm. Motiverne er gennemarbejdet i de to tegninger, jeg sender med. Jeg har også lavet to akvareller og to mindre malerier. Så nu føler jeg mig “stærk og fri” til at gå i gang med de to store.
Inspireret af okkerbruddet i Roussillion, skal det ene billede være rødt i klangen, det andet gult. Sidste gang, jeg malede med okkerfarver, havde jeg bundet mig til udelukkende at anvende disse farver. Jeg syntes, det var logisk rigtigt at brug den rene okker til at genskabe en okker farveklang.
Med den “virkelige” farve i de store skrænter, der lyser gule og røde i solen, kan jeg kun genskabe ved at hjælpe farvestoffet okker på vej med stærke, gule og røde cadmium-farver.

Nogle af skrænterne er nærmest stribede. De steder hvor okkerfarven danner lodrette stribemønstre, vil jeg bruge som udgangspunkt for mine malerier.
Men foreløbig har jeg bredt de to lærreder ud på gulvet. Motiverne skal tegnes op med kul, og derefter skal der hældes terpentin ud over det hele. Og så skal der males løs med tynd farve. Det gør ikke noget, hvis farverne løber ind i hinanden. De må gerne blande sig indbyrdes.

 

Fontarèches, den 25. september 1992.
Jeg kom godt i gang med maleriet i går, selv om det godt kan virke skræmmende med så store lærreder. Men allerede nu, hvor motiverne er tegnet op og tynd farve er tværet ud over det hele, og jeg er blevet fortrolig med formaterne. Jeg har kravlet rundt i begge billeder, næsten som et dyr, der har markeret sit territorium.
De to lærreder var endnu helt våde af terpentin. Først fordelte jeg tynd gul farve ud over store arealer. Derefter rød, blå og grøn. Jeg løftede lærredet op i den ene side, så farverne begyndte at flyde sammen. Det var som at arbejde med en akvarel i kæmpeformat.

Nu ligger de to lærreder og oser. Alle døre og vinduer er åbne, og jeg vil så lave noget helt andet. Men nej. Jeg er allerede i gang med at tænke på, hvordan jeg skal komme videre.
Mine to store tiger-malerier er (vistnok) inspireret af en arkaisk løveskulptur, hvor dyret har fem ben. Det giver lodrette bevægelser. Løven er blevet til en tiger. Flere lodrette bevægelser. Figuren blev nok lidt for statisk, og derfor har jeg bagpå tilføjet et ekstra hoved, der vender modsat. En slags “dobbeltportræt”, kan man sige. Jeg har før malet dobbeltportrætter, men aldrig som her i helfigur.
Det bageste hoved skal være mørkt, det forreste lyst. Striberne på dyret bliver lyse på mørk baggrund – og omvendt. Også baggrunden må med i denne vekselvirkning.
I det ene af malerierne har jeg indført en slange, der går rundt om tigerens krop og vrider den, så det bageste hoved kommer til at vende nedad. Slangen, der går diagonalt i maleriet, understreger de lodrette bevægelser. Jeg synes nu, der er opstået en handling samtidig med, at det bageste hoved er blevet spejlvendt og grafisk rigtigt.

 

Fontarèches, den 28. september 1992.
Efter at jeg i morges havde set nærmere på de to store lærreder, syntes jeg, at farverne var blevet for grelle. Det hvide lærred var heller ikke dækket helt. Det ene billede skulle gerne være “lysende gul okker”, det andet “lysende rød okker”. Jeg havde jo de første tegninger og akvareller til sammenligning.
Derfor besluttede jeg – som det meste – at indføre okkerfarverne i transparente lag. Igen lod jeg terpentinen flyde ud over de to flader og overmalede derefter store partier med tynde okkerfarver. Når farverne er så flydende, optages de let af lærredet og de første farvelag. På den måde bliver helhedsindtrykket homogent.
Nu har malerierne fået hver sin farveklang, som virker rigtig i forhold til motiverne. Når terpentinen så er dampet af i morgen, kan jeg hænge lærrederne op på væggen. Så er tiden inde til at tage fat på detaljerne.
Slut med maleriet for i dag. Nu skal jeg læse lektier på fransk, for i aften skal jeg hen på skolen.

 

Fontarèches, den 1. oktober 1992.
I dag har jeg hængt de to store malerier op på hver sin væg. De første farveflader med stærke cadmium-farver og de efterfølgende lag af laserende okkerfarver har givet en ganske særlig klang, og jordfarverne har vundet i styrke. Man aner kun motiverne i farvelagene. Denne gang vil jeg helt koncentrere mig om at fastholde farveklangen.
Da malerierne er så store, og hvis man så står foran dem i 23 meters afstand, ja, så lyser farverne på samme måde, som man kan opleve det en solskinsdag i okkerbruddet. Jeg har lige malet de lyse og mørke okkerfarver op. På den måde er den grafiske virkning også blevet fremhævet.
Sidste gang, jeg besøgte okkerbruddene i Roussillion, så jeg pludselig en koboltblå sten på størrelse med en enkrone. Den lyste stærkt på den røde jord. Da jeg tog den op og stod med den i hånden, var den blevet til en ganske almindelig, grå sten. Jeg smed den fra mig, og med det samme, den lå på jorden, var den igen forvandlet let til lysende blåt. Om jeg måske kan bruge denne oplevelse, ved jeg ikke. Men jeg må prøve.
De erfaringer, jeg har gjort under arbejdet med de to store billeder, har jeg taget med i en række mindre billeder. Men jeg må slutte her. Mine franske verber venter.
Fontarèches, den 4. november 1992,
Nu arbejder jeg på fire store malerier. Jeg håber, de alle bliver færdige til udstillingen på Trapholt.
De fire billeder repræsenterer hver sin klang af farven okker: gul okker – rød okker – caput mortuum – lyserød okker. Du kan sikkert genkende motiverne fra de små skitser, jeg har sendt. Motiverne er ret voldsomme. Vilde dyr, der slås med slager. De vælter og drejer rundt med hinanden. Jeg oplever, at motivernes komplekser og konflikter yder modstand og provokerer mig til at finde løsninger. Det skal jeg kunne i kraft af mit kendskab til billedsproget: farve, form, rum, rytme, komplementaritet osv.
På nuværende tidspunkt er malerierne cirka midtvejs i deres udvikling, og jeg er rigtig kommet i “dialog” med dem. Jeg kan se, at der nu mangler et samspil af naturen, farverne og indholdet. Derfor vil jeg tilføje nogle stærke farver, ikke som provokationer, men for at jordfarverne kan blive endnu niere præcise, Så kan der opstå et rytmisk vekselspil mellem aktive og passive farver, og hermed understøttes karakteren i de voldsomme motiver. Alle fire billeder hænger på væggene i mit atelier. Jeg har en stærk oplevelse af, at jeg bor inde i mine billeder.
Fontarèches den 20. november 1992.
Så er maleriet, der skal være motiv til udstillingsplakaten, også færdigt. Nu skal det tørre i cirka tre uger. Så sender jeg det, så trykkeren kan komme i gang.
Maleriet er et dobbeltportræt af et tigerhoved, bygget op over en cirkel. Det er holdt i en lidt hidsig, gul tone, der sikkert vil egne sig godt til en plakat…
Munden er tegnet op med en bred citrongul halvcirkel, og indeni er den rød okker. Hvor munden er mørk, er tænderne malet som kraftige, hvide trekanter. To sorte hjørnetænder mod en lysende, gul baggrund.
Det er hele tiden de sammenstødende kontraster, der giver spændingen i et billede, både i former, farver og motiv. Alligevel må de forskellige elementer bringes til at arbejde sammen, så de kan blive til en helhed. Og alt skal males i en flydende strøm, legende let, som en jonglør, der spiller med sine bolde.

Venlig hilsen,
Uffe.


Arkiveret under:art, blog, Blogging Tagged: A Painting A Day, artist, Artwork, Billedkunst, blog, blogs, Fine art, kultur, kunst, Maleri, tiger, Trapholt, udstilling, work of art

New paintings from this summer

sunflower

THE WALKING TIGER

$
0
0

“The walking tiger”, is the title of five new paintings that I’m working on.
The title is inspired by Alberto Giacometti’s sculpture “L’homme qui marche I”.
Giacometti has stated that “the natural balance of the walker movement, is a symbol of man’s own life force.”
The same life force is made apparent also in the tiger’s movements as it goes, and it is this natural force and ferocity that has been inspiring for my pictures.
The vital force which is in Giacometti’s main character, is also present in the artistic process, it is not only the vitality of both human and animal movement radiates, but also in working to achieve in painting.

Le tigre qui marche. 5 paintings in progress. Each-162x97-cm.

Le tigre qui marche. 5 paintings in progress. Each-162×97-cm.

 

 01.-Le-tigre-qui-marche.-162x97-cm.-2013.


01.-Le-tigre-qui-marche.-162×97-cm.-2013.

 

 02.-Le-tigre-qui-marche.-162x97-cm.-2013.


02.-Le-tigre-qui-marche.-162×97-cm.-2013.

 

 03.-Le-tigre-qui-marche.-162x97-cm.-2013.


03.-Le-tigre-qui-marche.-162×97-cm.-2013.

 

04.-Le-tigre-qui-marche.-162x97-cm.-2013.

04.-Le-tigre-qui-marche.-162×97-cm.-2013.

 

 05.-Le-tigre-qui-marche.-162x97-cm.-2013.


05.-Le-tigre-qui-marche.-162×97-cm.-2013.

 

 

 

 

 


Arkiveret under:art, ARTS, blog, Blogging, blogs, Contemporary art Tagged: A Painting A Day, artist, artists, atelier, billeder, Billedkunst, blog, blogs, Fine art, kultur, kunst, Livet, Maleri, tiger

Have a super weekend

TIGER RAG

$
0
0

Galleriejeren skriver:

Det er med stolthed jeg inviterer til Galleri Gl. Lejres 25 års Jubilæumsudstilling. Rejsen har været spændende, inspirerende, livgivende og udfordrende.
Det havde ikke været muligt at realisere drømmen om Galleri Gl. Lejre uden et godt samarbejde med kunstnerne. Tak for uvurderlig støtte og venskab. En særlig tak skal gå til de kunstnere, som er med i denne specielle udstilling.

Kunstnerne har valgt et stykke musik som udgangspunkt for deres kunstværker.Musikken som hører til hvert kunstværk, kan afspilles gratis ved at scanne QR-koden.

God fornøjelse
De venligste hilsner
Dorte Philipsen, Galleri Gl. Lejre 2013

Katalog til udstillingen med de 16 kunstnere
Gl Lejre Katalog .pdf

 

Som musik har jeg valgt “Tiger Rag”, fordi det direkte oversat betyder “Tiger Klud”, Så jeg malede en tiger på et stykke lærred der hang løst på væggen.

Tiger Rag. 74x74 cm. 2013

Tiger Rag. 74×74 cm. 2013

 

MUSIK: Sidney Bechet: Tiger Rag.

 

QR – Code

QR – Code

Scan venligst QR-koden for at høre musikken til maleriet.

 

 


Arkiveret under:art, blog, Contemporary art Tagged: A Painting A Day, artist, artists, Artwork, Billedkunst, blog, blogs, Fine art, galleri gl lejre, kultur, kunst, Livet, male, Maleri, tiger, tiger rag

FØDSELSDAG og JUBILÆUMSUDSTILLINGER

$
0
0
01–09–2013

01–09–2013

Det bliver et brag af et efterår, med tigre, farver og udstillinger.
Jeg glæder mig til min syvende separatudstilling d. 28 september hos Galerie Birch i Bredgade 6. 1260 København K.
(Det bliver min 66 års fødselsdagsudstilling :-)
Galerie Birch  er det ældste danske galleri for moderne kunst, åbnet i 1946, året før jeg blev født.

Selve udstillingen har jeg nu arbejdet på et års tid, og jeg er meget spændt på, hvordan den kommer til at se ud i galleriet.
I de fleste af malerierne, har jeg været inspireret af ældre kinesiske tiger–tuschtegninger, som jeg har fået stor respekt for.
Den måde de har opfattet tigeren på, og hvordan de har fået integreret dyrets striber med rummet uden om dyret. Det er gjort ved hjælp af en vegetation, der giver en stemning af natur, og som kan bestå af bambus med lange tynde blade, som falder i tråd med tigerens striber.
Jeg bruger tigeren, som udgangspunkt, eller som en “malerisk koloristisk model” til at male med farveklange, der siger mig noget i det øjeblik jeg maler, og ser resultatet på lærredet i samspil med de andre farver, så de kommer til at understrege og udtrykke, en tiger der brøler eller er i bevægelse.
Derfor har jeg overvejende, brugt gule og røde farver til denne udstilling i Galerie Birch, for de repræsenterer for mig: Glæde, energi, vildskab, bevægelse og tigerbrøl.
Jeg glæder mig til at se resultatet af mit arbejde, på udstillingen hængt op den 28 september :-)
Under menuen GALERIE BIRCH 2013, på min hjemmeside, kan man se et mindre udvalg af malerierne til udstillingen. Adressen er : http://www.uffechristoffersen.net
Den 7 september deltager jeg i Galleri Gl. Lejre’s 25 års Jubilæumsudstilling med 2 billeder.
Temaet for udstillingen:
16 kunstnerne har valgt et stykke musik som udgangspunkt for deres kunstværker. Musikken, som hører til hvert kunstværk, kan afspilles gratis ved at scanne en QR-kode.
Som musik har jeg valgt “Tiger Rag”, fordi det direkte oversat betyder “Tiger Klud”,  –Så jeg malede en tiger på et stykke lærred, der ikke var spændt op på  blændramme. Resultatet kan ses på min hjemmeside.

Den 2 november er jeg med på et af Danmarks smukkeste gallerier; Galleri Flintholms 10 års Jubilæumsudstilling.
Litten Gervang skriver: “Hver kunstner udstiller 5 mindre og 5 større værker samt et godt jubilæumstilbud”. –Og jeg er i godt i gang med mine malerier, og vil komme tilbage, med et nyhedsbrev om denne udstilling.

Mange Hilsener og på gensyn

Uffe


Arkiveret under:art, ARTS, blog, Blogging, blogs, expressionnisme, kunst, paintings, tiger Tagged: animals, artist, artists, atelier, Billedkunst, blog, culture, Fine art, galerie birch, Galleri flintholm, galleri gl lejre, kultur, kunst, Livet, male, Maleri, tiger, udstilling, work of art

TIGER

Nyt tigermaleri

$
0
0

Er netop blevet færdigt med et nyt maleri der måler 81×100 cm. Den røde farve på tigerens pande og næseryg er meget aktiv, i forhold til den passive brunrøde, der er i baggrunden. Det gør at tigeren virker levende, samtidig er tigerens krop blevet malet op med grønne og blå penselstrøg, som fremhæver hovedet.

Kan ikke lade være med at tænke på noget jeg skrev ned for et par måneder siden: “At kunne lave farver om til en tiger er godt, men at kunne lave en tiger om til farver, er meget bedre. Det er der hemmeligheden ligger i at kunne male…”


Arkiveret under:art, Artwork, atelier, blog, Contemporary art, expressionnisme Tagged: art, blog, kunst, tiger

TIGER LEAP / TIGER SPRING

$
0
0
Tiger leap. 114×146 cm 2013

 

Tiger leap. 114x146 cm. 2013

Tiger leap. 114×146 cm. 2013

TIGER LEAP / TIGER SPRING

Det har været en super dag!!! –Og nu slutter jeg ugen med et blogindslag, om et af mine malerier, som jeg skal have med på separatudstillingen i GALERIE BIRCH

På overstående maleri ser man en tiger der springer vandret gennem billedet mod højre, fra et buskads i venstre side.
Allerede på dette stadie tager jeg hensyn til opbygningen af billed-ideen ved at disponere over farveforløbene så de kommer til at understrege handlingen i billedet.
Fra buskadset i venstre side, har jeg valgt en mørk blå farve der toner over i det rød violette, derfra videre i en rød, som toner over i det orange, der derefter ender i en meget lys gul farve i billedets højre side. Denne farvesammensætning er med til at understrege den springende tigers bevægelse tværs gennem billedet, som også bliver understreget af de mørke penselstrøg der associerer til bambusblade, og tigerens striber.

En af grundene til at jeg maler tigre er, at når jeg maler figurerne kan jeg få volumen frem ved hælp af dyrets striber. På denne måde kan jeg få de flotte striber som dyret har, til at indgå i mit maleriske udtryk. Lange penselstrøg der giver et dynamisk udtryk og samtidig beskriver dyrets volumen. Disse striber er også med til at give billedet en rytme således at dyret indgår i helheden som en naturlig følge.

Til denne serie malerier, som jeg kalder “THE JUNGLE TIGER”, har jeg været inspireret af ældre kinesiske tiger–tuschtegninger, som jeg har fået stor respekt for.
Den måde de har opfattet tigeren på, og hvordan de har fået integreret dyrets striber med rummet uden om dyret. Det er gjort ved hjælp af en vegetation, der giver en stemning af natur, og som kan bestå af bambus med lange tynde blade, som falder i tråd med tigerens striber.
Jeg bruger tigeren, som udgangspunkt, eller som en “malerisk koloristisk model” til at male med farveklange, der siger mig noget i det øjeblik jeg maler, og ser resultatet på lærredet i samspil med de andre farver, så de kommer til at understrege og udtrykke, en tiger der brøler eller er i bevægelse.
Farverne jeg har valgt, er hovedsagligt røde og gule, som er de samme man kan se ved solopgang / solnedgang, for det er på det tidspunkt tigeren jager og er mest dynamisk.

 

 

 

 

 


Arkiveret under:art, blog, culture, kultur, kunst Tagged: animals, artist, Artwork, billeder, Billedkunst, blog, blogs, culture, galerie birch, kultur, kunst, Maleri, tiger, tiger leap, work of art

ARKITEKTTEGNING AF ATELIER

$
0
0

03.1 Facader

For en lille måned siden, fik vi vores landzonetilladelse godkendt. Vi har fået en arkitekt til at tegne et drømmeatelier og bolig.

Det er en lille gård på Mols, med 16 tønder land, som vi har overtaget af min mor, der købte den for 52 år siden. Den ligger smukt, i det der i dag hedder, “Nationalpark Mols Bjerge”.

Fra jeg var ca.13 år har jeg tilbragt mange af mine ferier på gården, og fik bygget en længe om til atelier og beboelse, da jeg som ung var begyndt at male.

Til gården hører også en stor lade, som nu vi vil inddrage til atelier, så beboelses arealet bliver 417 m2.

Det er et langtidsprojekt, som vi arbejder med, og skal nu snart holde et møde med arkitekten, om ansøgning af byggetilladelse.

03.3 3D og Visualisering

03.2 3D

02.1 Planer


Arkiveret under:art, blog, Blogging, blogs Tagged: atelier, drømmeatelier, kultur, kunst, landzonetilladelse, Nationalpark Mols Bjerge, natur

STOR KUNST, DER APPELLERER TIL HELE DIT FØLELSESREGISTER

$
0
0
06. Orange tiger. 73x92 cm. 2013

06. Orange tiger. 73×92 cm. 2013

 

Galleri Flintholm – viser noget af vores bedste samtidskunst

Galleriejer Litten Gervang inviterer alle kunstelskere til store oplevelser med en ud- stilling der kaldes ”10 kunst- nere, 10 år på Flintholm”. Lige fra starten i 2003, har ideen være at skabe de smukkeste rammer til kunsten, og med ekstraordinære kunst- nere. Og man må sige at det er lykkedes at leve op til principperne! På 600 kvadratmeter i 2 etager, vises et udsnit af kendte kunstneres værker. Både malerier, skulpturer, krukker og figurer af en meget høj kvalitet. Udstillingen løber frem til den 8. december, og der er åbent torsdage kl. 13-17, og lørdag-søndage 12-16. (Entré). Når Galleri Flintholm holder udstillinger, så trækker det kunstinteresserede fra hele landet. Alene til ferniseringen lørdag den 2. november var der mellem 600 og 700 besøgende, supplerer Litten Gervang.

Maskotten Ejvind byder vel- kommen
Galleri Flintholms flotte tårn- bygning udgør indgangspartiet. En rondel, ja faktisk en gammel fodersilo, som er ombygget til et arkitektonisk mesterværk. Her møder gæsterne Maskotten Ejvind”. En legemsstor lidt abstrakt skulptur, skabt af den tyske kunstner Frank Paul fra Berlin. Titlen er: ”Den sidste arbejder fra Østberlin”. Desuden er der her en meget smuk keramisk krukke, skabt af Per Weiss. Inde i gallerisalen er der flere af Per Weiss’ krukker.

Man træder ind i en stor galleri sal af utrolig skønhed. Mere end 100 nye kunstværker bliver præsenteret. Skabt af 6 malere, 3 keramikere, og en billedhugger. Alle 10 kunstnere hører til i kunstens 1. division:

AnetteWier,Arne Haugen Sørensen, Dorthe Krabbe, Gunleif Grube, Judit Ström, Jørgen Pedersen, Lene Regius, Per Mølgaard, Per Weiss og Uffe Christoffersen.

Malerier og skulpturer, der appellerer til dine følelser! 

Uffe Christoffersens koloristiske tigerbilleder er motiver man kan forholde sig til, men varierer i kraftfulde penselstrøg rent farvemæssigt.

Arne Haugen Sørensen er helt unik. Han er et af dansk kunsts største navne. Galleri Flintholm viser hans lidt mytiske, religiøse billeder. Man svømmer helt hen i drømme ved hans variationer af ”Ikarosfald”. I ved ham Ikaros i den græske mytologi der fløj højere end hans vinger kunne bære..

Blandt malerierne er der også en række farvestrålende keramiske krukker, med afrikansk accent, skabt af keramikeren Lene Regius. Jørgen Pedersen har nogle abstrakte skulpturer med, skabt i bronze og det er helt utroligt hvordan han kan skabe liv i det ellers kolde, rustfri stål.

På 1. sal er der en udstilling af kunstnergruppen Cobra. Her er blandt andet Carl-Henning Pedersens malerier skabt i 1974 stadig fuld af vitalitet og farvestyrke.

En udstilling, der er et rent sansebombardement.

………………………………………

Fra Den Lille Avis. Tirsdag den. 12 november 2013

 


Arkiveret under:art, Billedkunst, blog Tagged: A Painting A Day, artist, Artwork, Billedkunst, blog, culture, Fine art, Galleri flintholm, kultur, kunst, Maleri, tiger, work of art

Velkommen til Corners nyhedsbrev

$
0
0

 

36. Tiger frontal.  35x27 cm.  2013

36. Tiger frontal. 35×27 cm. 2013

Den årlige udstilling nærmer sig:

Den 18. januar 2014 åbner udstillingen Corner 2014 i Sophienholms smukke lokaler ved Bagsværd Sø.

Nedenfor information om udstillingen, koncerter, gæsteudstillere, børneprojekter og omvisninger. Modtager du ikke nyhedsbrevet i din mailboks, så klik ind på ikonet Tilmeld nyhedsbrev på www.corner.dk og skriv navn og email. Nyhedsbrevet udkommer 3 – 4 gange om året.
På Corners facebook kan man op til udstillingen følge nogle af kunstnernes forberedelser: Klik på ikonet ”synes godt om” på Corners facebookside og få nyhederne om bogudgivelser, udstillinger og forberedelser m.m. Se nærmere her.

God jul og godt nytår – og god læselyst.

Med venlig hilsen

Bolette Marie Madsen
web-redaktør

Praktiske oplysninger om Corner 2014

Udstillingsperiode: 18. januar – 23. februar 2014. Se mere her.

Program for ferniseringen

Fredag den 17. januar
Kl. 14 – 18:   Særarrangement for Corners Venner.
Kl. 16.00:      Udstillingen åbnes af Lyngby-Tårbæk Kommunes borgmester og Allis Helleland, fhv. direktør for Statens Museum for Kunst.
Kl. 18.00:      Koncert med Chris Minh Doky.

Lørdag den 18. januar
Kl. 11.00:      Sophienholm åbner dørene.

Kl. 13.30:      Efter trompetfanfare af Gorm Hovaldt åbnes udstillingen af Lyngby-Tårbæk Kommunes borgmester Sofia Osmani og Allis Helleland, fhv. direktør for Statens Museum for Kunst.

Kl. 15.00:      Hr. Kløft besøger Corner (Teatret Lampe). Martin Richard Olsen har udført dukken Hr. Kløft, der optræder i et styk improviseret (dukke)teater.
Kl. 17.00:      Koncert med Sandorff og Liebgott.
Sophienholm lukker efter koncerten.

Søndag den 19. januar
Kl. 11.00:       Sophienholm åbner for alle.

Kl. 16.00:       Annette Friisholm, blokfløjte og Joost Schelling, barokharpe spiller renæssance- og barokmusik i Havesalen.

39. Tiger roar 2.  35x27 cm. 2013

39. Tiger roar 2. 35×27 cm. 2013

Udstillere

På Corner 2014 deltager 31 Corner kunstnere:

Henning Andersen, Jens Bohr, Per Baagøe, Uffe Christoffersen, Daniel Enkaoua, Alba S. Enström, Helle-Vibeke Erichsen, Mogens Gissel, Bente Hansen, Gustav Hansen, Merete Hansen, Ole Prip Hansen, Finn Heiberg, Kjeld Heltoft, Tove Hummel, Jacob Jørgensen, Jens-Peter Kellermann, Kirsten Klein, Leif Madsen, Anne Marie Mejlholm, Anita Viola Nielsen, Egon Bjerg Nielsen, Mogens Nørgaard, Knud Odde, Martin Richard Olsen, Cathie Pilkington, Lars Ravn, Morten Skovmand, Hans Voigt Steffensen, Tong Wang og  Claus Ørntoft. Derudover deltager 5 gæster.

Gæstekunstnere på Corner 2014

I år gæstes Corner af 5 yngre danske billedkunstnere: Heine Skjerning, Beinta av Reyni, Claus Handgaard, Lars Heiberg og Linda Bjørnskov. På hver deres måde arbejder de alle med det, der er kerneværdien i Corner: den figurative fortællende kunst. Om gæsterne kan man læse mere her

Musik på Corner

Som altid afholdes der flere koncerter i løbet af udstillingsperioden. Der vil være mulighed for at høre jazz, bluegrass og klassisk. Se programmet her.

For børn

Igen i år inviterer vi udstillingens yngste gæster til at udforske kunsten på særlig vis og deltage i en konkurrence om et kunstværk. Interesserede børn og forældre kan henvende sig ved salgsbordet på Staldloftet.

Netbutikken under udstillingen

Fra mandag den 20. januar 2014, hvor netbutikken åbner, kan man se alle værker på udstillingen i netbutikken under de enkelte kunstnere.

37. Nysgerrig tiger.  35x27 cm. 2013

37. Nysgerrig tiger. 35×27 cm. 2013


Arkiveret under:art, blog, Blogging Tagged: A Painting A Day, Artwork, atelier, Billedkunst, blog, blogs, Corner 2014, culture, Fine art, kultur, kunst, Livet, male, Maleri, Sophienholm, tiger, work of art

Tiger Close Up Growling and Snorting

Nedlagt vingård fra middelalderen til salg

$
0
0

01. Huset i vinterlys

GODT NYTÅR !!!

2014 er startet og jeg glæder mig til januar måneds udstillinger.

Den første er i Jylland, hvor jeg skal udstille sammen med Annette Hoff-Jessen i Galleriet Jørgen Østergaard, vi kalder fællesudstillingen for:  “SYDFRANSKE FARVER”

ÅBNER SØNDAG DEN 05. JANUAR 2014 KL. 15-17

Åbningstider: ons. – søn. kl. 15-17 og efter aftale, Adresse: Østergade 44, 7430 Ikast.
Desuden bliver vi repræsenteret af samme galleri på Art Herning den. 24 – 26 januar

Vores malerier kan man få et preview af på hver vores hjemmesider:
www.annettehoff-jessen.com  og  www.uffechristoffersen.net

Vi har nu boet her i Sydfrankrig i 24 år, og har besluttet os til at flytte til Danmark igen.
Vi har en lille gård der ligger i naturskønne omgivelser i Nationalparken Mols Bjerge. Der har vi nu fået byggetilladels til at lave vores store lade om til bolig, eller for os kan det blive to store atelierer.

Derfor har vi sat vores hus i Frankrig til salg, fra Januar måned i år.
For flere oplysninger om prisen og en udførlig beskrivelse af huset, se  http://www.uffechristoffersen.net/Uffe_Christoffersen/BLOG/BLOG.html

Hvis nogen af jer drømmer om et stort hus fra middelalderen, får i chancen her!

Huset var tidligere en vingård, markerne er solgt fra, de har ligget udenom landsbyen.

Huset ligger lige i centrum af den ganske lille landsby, Fontarèches, med kirken og chateau’et som nærmeste naboer. Det ligger højt, og fra husets ene side, er der udsigt over en skov af Pinjer og Kastanietræer.

Byens navn, Fontarèches, kommer af Erectus fontana, den sprudlende kilde, det var romerne der omkring år 0 gav den dette navn. Kilden springer stadig, dog mere adstadigt.

Alle husene i landsbyen er bygget af okkergule sten, som lyser i solen, og sol er her masser af, det er netop i denne region at der er flest solskinstimer i hele Frankrig.

Byen ligger på en lav klippe på højsletten, omgivet af store øde strækninger med skov og lave stedsegrønne vækster. La Garrigue kaldes dette landskab, og her kan vi gå i timer uden at møde andre end vildsvinene og kaninerne.

Vi har været meget glade for at bo her, og vil helt sikkert komme til at savne det, men vores beslutning er taget.

Det er på tide at komme videre!

Selve huset er konfortabelt, de tykke mure gør det køligt om sommeren, og holder på varmen om vinteren. Godt hjulpet af oliefyret selvfølgelig.

Der er en meget stor terrasse, med meget sol hele året rundt, og en lille skyggefuld gårdhave til de varme sommerdage.

Vi har sat prisen i samråd med en ejendomsmægler.
Den er ikke ret højt af to grunde:
Der er ingen swimmimgpool, og der er kun et badeværelse i huset.
Der er dog masser af muligheder og plads til at indrette alle de badeværelser man kunne ønske sig.
Desuden er der kun omkring 80 km til Middelhavet!


Arkiveret under:art, blog, blogs Tagged: blog, fontareches, gard, Sydfrankrig, Uzès

PROJEKTER

$
0
0
01–09–2013

01–09–2013

Jeg vil gerne sige tak for de mange henvendelser, og den store interesse omkring vores hus, som nu er til salg.Her er, som lovet, nogle fotos fra huset.
http://www.uffechristoffersen.net/Uffe_Christoffersen/HUSSALG.html

I forbindelse med at vi har sat huset til salg, er der blevet udarbejdet en rapport om huset. Det er obligatorisk her i Frankrig, når man sælger et hus.
Eksperten sagde, at det er et godt og sundt hus, og det har vi også altid selv følt.

Vi har altid været glade for at bo og male her i huset.

Mine sidste nye malerier vil kunne ses på Corner udstillingen.
I indbydes herved med ledsager til fernisering lørdag den 18. jamuar 2014 kl. 11-17 på Sopienholm. Malerierne kan ses på min hjemmeside: http://www.uffechristoffersen.net

Vi har besluttet at nyde den tid vi stadig bor her!

Om to uger starter det store, årlige trøffelmarked i Uzes, 12 km herfra.
Vi vil, traditionen tro, spise frokost på en af byens mange små restauranter. Der serveres i den anledning tre retter, alle tilberedt med trøfler. Måske køber vi også en trøffel med hjem til at parfumere vores egne retter.

Og så nærmer foråret sig!

Sidst i februar dækkes mandeltræerne af skyer af hvide og lyserøde blomster. De følges op af abrikostræernes lyserøde blomster og næsten samtidig ferskentræerne, kirsebærtræerne, og til sidst æbletræerne. Hele landskabet lyser af blomsterskyer.

Aspargesmarkerne er allerede nu dækket af lange, lige rækker plastik. De tykke, saftige asparges høstes i slutningen af marts måned. Vi plejer at købe fem kilo ad gangen hos den lokale producent.

Vinmarkerne står nu, nyklippede og parat til at skyde lange, nye stængler, men det varer lidt endnu. De skyder først i maj måned, mens nattergalene synger som vilde. 
Legenden siger, at en nattergal engang blev fanget af vinens slyngtråde mens den sov. Det er grunden til at den synger hele natten – for at holde sig vågen.Mange af vinmarkerne er blevet plantet indenfor de 24 år vi har boet her. Der bliver nu satset på en vin af høj kvalitet.
Ikke langt herfra ligger de kendte vinområder Gigondas, Lirac, Chateauneuf du pape, og frankrigs bedste rosé-vin, Tavel.
Den vin, der gror på de marker vi går igennem på vores daglige tur, giver nu en vin der godt kan klare sig i sammenligning med de store, kendte mærker.

Vi vil også gense de større byer heromkring: 

Nimes, med den store romerske arena, Avignon med pavepaladset, og Pont du Gard, det imponerende, romerske bygningsværk som førte vand fra en kilde i Uzès til byen Nimes, 50 km derfra.

En anden seværdighed vi har planlagt at gense i den nærmeste fremtid, er de store, nedlagte okkerbrud, hvis mange varierede og lysende, farvetoner altid har været et af udgangspunkterne for mine malerier, deriblandt de malerier jeg viser på årets CORNER-udstilling.


Arkiveret under:art, blog, Blogging Tagged: A Painting A Day, artist, atelier, Chateauneuf du pape, Corner 2014, culture, fontareches, Gigondas, Hussalg, kunst, Lirac, Nimes, rosé-vin, Sopienholm, Sydfrankrig, Tavel, tiger, Uzès
Viewing all 133 articles
Browse latest View live