Arkiveret under:art, ARTS, blog, Blogging, Color, Computer Art, Digital art, Giclee, Pigment Print, Tigers, tigre Tagged: art, bevægelse i maleriet, Billedkunst, blog, blogs, Color, kunst, Maleri, tiger, tigre, work of art

Tiger-king.-36×26,5-cm.-2013.
http://www.uffechristoffersen.net
I mit maleri kommer den positive, menneskelige livskraft til udtryk i mit arbejde med at udtrykke dyrets livskraft. Tigerens vildskab er en kraft som for enhver pris skal bevares, den skal identificeres, jagtes, trænges op i et hjørne og være drivkraft for følelserne og fantasien.
Det stærke udtryk der er i tigeren, samspillet af muskler og knogler, og pelsen der med sine striber gør dyrets bevægelse fremad, endnu mere energisk og dramatisk.
I mine malerier er det den eksplosive, zigzagstribede penselskrift på lærredet, der beskriver tigeren, et meget vigtigt element, der viser tigerens vildskab og energi.
Med udgangspunkt i dyrets stærke ben, udnytter tigeren al sin iboende kraft og energi til at sætte af, og springe fremad og ud i rummet. Energien forenes med et indtryk af harmoni fordi dyret altid er i en fin balance, hvad enten den springer nedad, ligeud eller opad.
Tigeren kan beskrives som “et symbol på menneskets egen livskraft, det ligger ikke i selve livskraften, men i arbejdet med at opnå den”.
Denne livskraft kommer tydeligst frem i de glade farver, som jeg maler med i højeste potens. Farverne skal bruges lige som en violinist bruger sine strenge. Der kan opnås mange forskellige toner på hver streng ved at formindske eller forlænge strengens længde, så svingningerne bliver hurtigere eller langsommere. På samme måde kan jeg også blande de enkelte farver, til mange toner, der kan udtrykke den positive livskraft.
Det stærke udtryk der er i tigeren, samspillet af muskler og knogler, og pelsen der med sine striber gør dyrets bevægelse fremad, endnu mere energisk og dramatisk.
Så udstiller jeg med mit Computer Art og malerier i Galleri Flintholm på Fyn
I øjeblikket kan man se ca. 6 af mine malerier hænge i Galleri Flintholm på Fyn. Flere af mit Computer Art er også hængt op, indrammet, og klar til salg
På billedet kan man se en gul tiger, der hænger på endevæggen af det meget store og flotte galleri. I “Glasburet” ser man en stor Peter Brandes skulptur.
Dorte Philipsen fra Galleri Gl. Lejre.
http://www.ufechristoffersen.net
I torsdags havde vi Dorte Philipsen, fra Galleri Gl. Lejre, på besøg til frokost, for vi skulle tale om galleriets 25 år’s jubilæum. Det er jo mange år for et galleri, og både Annette og jeg har været med fra de første år af galleriets historie. Min første separatudstilling havde jeg i 1990 og jeg har udstillet der jævnligt siden.
Inden vores møde havde Dorte sendt os en mail og spurgt os vi ville være med. Det ville vi selvfølgelig meget gerne og vi glæder os til at deltage i en udstilling der er anderledes og med et indhold, i stedet for at udstille “bare for at udstille”.
“7. sep. – 2013
Jubilæumsudstillingen.
NU 25 år – kunstnerne vælger et musik stykke og laver 2 malerier, det ene til salg, det andet sælges over auktion til et velgørende formål,
Musikstykket skal på en eller anden måde kunne høres når man ser på maleriet – teknikerne må løse det -
Der skal laves en billede show der vises på stor skærm, udstillinger og livet i galleriet igennem de 25 år –”
På billedet ser man Dorte sidde i vores stue og tre malerier str.130×97 cm. som hun fik med til at have i kommision, indtil jeg kommer med de to malerier der bliver udstillet på jubilæumsudstillingen den 7. sep.
Livet er spændende, eller det kan være det, hvis man hele tiden søger nye udfordringer. I dette tilfælde synes vi, efter at boet 23 år i Frankrig, at det kunne være dejligt at flytte til Danmark igen.
Som barn boede jeg i Afrika, som ung i København, og som voksen i Frankrig, så hvorfor ikke prøve at bo på landet i Jylland ? –som ældre.
Vi har et landsted som ligger midt i naturen, i Nationalparken Mols Bjerge, med langt til de nærmeste naboer. Til den lille gård hører der en lade til, som jeg som stor knægt var med til at stuve høballer i, og jeg har altid holdt meget af netop denne bygning på gården. Så hvorfor ikke lave den om til et atelier, som vi begge kunne arbejde i ? Der er masser af plads, for bygningen er ca. 9 x 15 m. og den er i to etager, d.v.s. 270 m2.
Derfor kontaktede vi en arkitekt, som nu er gået igang med at tegne vores projekt, og han vil derefter ansøge om landzonetilladelse i forbindelse med en ændret brug af bygningen i hht. planlovens § 35. d.v.s. at lave en lade om til et atelier.
Derefter skal der søges om en byggetilladelse.
Alt det vil selvfølgelig tage sin tid, men nu er vi startet på projektet, og synes det er super spændende.
Vi havde i oktober 2012, hvor jeg blev 65 år, en meget spændende ophængning af mine malerier i laden, og inviterede menesker fra hele Danmark til at komme og være med til at fejre dagen. Der kom folk fra København, Fyn og hele Jylland, så den side er der også, ved at have atelier i Danmark, som man kunne udbygge, ved bl.a. at vi skiftedes til at lave en udstilling hvert år, med foredrag, underholdning, kunst, og andet spændende…
Wild Flowers of nature in southern France
http://www.uffechristoffersn.net
Heldigvis nåede vi tilbage til Sydfrankrig i asparges-sæsonen, for vi holder meget af de super gode man kan købe her.
Vi køber ca. 6 kg. i kasser, som vist på foto.
Asparges kan være grønne eller hvide. En asparges, der vokser frit over jorden bliver grøn. En asparges, der bliver dækket af jord, bliver hvid, fordi den vokser i mørke.
Anvendelse
Skyl aspargesen. Bræk eller skær den nederste hårde del fra. Hvide asparges skal skrælles, fra hovedet og nedefter. Du kan spise asparges rå, dampet og kogt. Hvide asparges er mere seje end grønne. Derfor skal hvide koge dobbelt så længe som grønne.
Opbevaring
Brug køleskabets grøntsagsskuffe. Asparges har det godt ved 4-6 grader. Grønne asparges kan holde sig 6-8 dage. Hvide asparges kan holde sig 1-2 dage. Slatne asparges bliver sprøde igen, når du knækker det nederste af stængelen og kommer dem i koldt vand i 30 minutter.
Ernæring
Asparges har et kostfiberindhold på 1,8 gram pr. 100 gram. Asparges er derfor en fin og ikke en grov grøntsag. Asparges har et højt indhold af B-vitamin, folat og af mineralet kalium.
http://www.uffechristoffersen.net
Tiger attack. 31 x 45 cm. http://www.uffechristoffersen.net
Er i dag begyndt på 8 akvareller, der hver måler 31 x 45 cm, og har de samme motiver, som mine Computer Art billeder.
Jeg har først, under stor koncentration, tegnet tigeren op med en sort pensel. Synes det er en stor udfordring, da farven suger straks ind i et det tykke håndlavede akvarelpapir, og er derfor umulig at rette når man har malet sit strøg.
Papiret bliver fremstillet af hør klude, som er absolut ligninfrit for at bevare sin hvidhed. Bliver det med alderen brunt er det ødelæggende for billedet, som det vil blive his man malede på træholdig papir.
Det fineste akvarelpapir er stadig kludepapir. Det er uforandret gennem lange tider blevet fremstillet som håndgjort papir eller bøttepapir, der kendes på sin særlige kant og tillige som regel på vandmærket. Disse papirsorter er stærkere og tåler bedre bøjning end selv de bedste sorter af træcellulose.
Som nævnt er råmateriale hvide linnedklude af hør. bomuld er mindre værdifuldt. Kludene renvaskes og klippes i strimler. Dernæst sønderdeles de i en “hollænder”, der er et ovalt trug med en væg i midten. I denne maskine rives kludenes taver fra hinanden, idet vællingen for hvert omløb i beholderen må passere en roterende tromle med skinner.
Håndgjort papir, bøttepapir, fremstilles ved, at en sigte med messingtrådnet i bunden dyppes ned i stofvællingen. Sigtens kanthøjde bestemmer stofmængden og derved papirets tykkelse. Når vandet er rystet af sigten, lægges det bløde ark på en filtdug. En hel stabel ark presses på én gang fri for overflødigt vand, hvorefter de hænges til tørring.
Det papir jeg bruge er håndlavet her i Frankrig og hedder “Cahier Aquarelle” 400 gr. fremstillet af Moulin de Larroque.
The watercolor colors I paint with is the pure pigment which I mixe with gum arabic (lat. ‘gum arabic’) and water.
When I make my own colors, I am 100% sure that the colors are clean, without any mixing of additives that weaken the intensity of the colors.
My palette consists of 18 colors: Yellow and red cadmium colors, burnt and natural ocher and umber colors, ultramarine and Parisian blue, 2 green a cold and a warm, as well as three different blacks.
The paper I use is handmade here in France. It weighs 400 grams and is made of Moulin de Larroque.
The paper is made from cotton rags, which is absolutely acid and lignin free to preserve the whiteness.
The finest watercolor paper is still rag paper. It is unaltered through long times been portrayed as handmade paper, which is known by its special edge and also usually the watermark.
01.Tigers in landscape. 31×45 cm. 2013
http://www.uffechristoffersen.net
02. Sandokan. 45×31 cm. 2013. http://www.uffechristoffersen.net
03. Tiger attack. 45×31 cm. 2013. http://www.uffechristoffersen.net
04. Tiger. 45×31 cm. 2013. http://www.uffechristoffersen.net
05. Tiger leap. 31×45 2013. http://www.uffechristoffersen.net
06. Monarch of the mountains. 45×31 cm. 2013.
http://www.uffechristoffersen.net
07.Tiger attacking. 45×31 cm. 2013. http://www.uffechristoffersen.net
08.Tiger king. 31×45 cm. 2013. http://www.uffechristoffersen.net
2 paintings in progress:
The Monach of the mountains. 146×114 cm. http://www.uffechristoffersen.net
Jeg maler på det rå hørlærred, på fransk kaldes det “Lin Fresque”. Hørrets naturlige farve er en neutral grund som giver mig mulighed for at tegne motivet op med kridt. Kridt er godt at arbejde med, fordi jeg kan blive ved med at rette tegningen til, indtil den er klar til farverne. Derefter erstatter jeg kridtstregen med tegnekul, som “æder” sig mere ind i lærredet og virker mere naturligt da det er tigerstriber og lange blade jeg maler.
Jeg laver altid et stort forarbejde til mine billeder, da jeg synes at udtrykket bliver stærkest og klarest, når jeg har lavet masser af skitser inden jeg påbegynder mit arbejde. Derfor har jeg altid en klar ide, mit “hvem, hvornår og hvorfor, hvordan og hvor meget” og en arbejdstegning til mine billeder. –Der sker nok af overraskelser, ændringer og nye ideer, under selve maleriets forløb som jeg skal tage stilling til.
Derfor er det godt at skrive om de forskellige forløb som projekterne kommer igennem. I dette tilfælde hedder projektet “The Jungle Tiger”:
Den eksplosive, zigzagstribede sorte skrift på lærredet er, for mig, et meget vigtigt element. Det er den der viser tigerens vildskab og energi. Det er denne dynamiske skrift der bedst udtrykker tigerens karakter, ligegyldig hvilken vinkel tigeren ses fra, eller hvor tæt på eller fjern den er.
På denne måde kan jeg få de flotte striber som dyret har, til at indgå i mit maleriske udtryk. De lange striber giver et dynamisk udtryk og samtidig beskriver de dyrets volumen. Disse striber er også med til at give billedet en rytme således at dyret indgår i helheden, med baggrundens lange bambusblade, som en naturlig følge.
De sorte kulstreger, synes at svæve en lille smule foran og bagved
lærredets flade, og kan siges at “omskrive det tomme” og dermed skabe tigerens form og rummet i billedet.
Billedserien “THE JUNGLE TIGER” handler om energi. Ren naturenergi som den kommer til udtryk i et af de vildeste af rovdyrene, tigeren og dens dynamiske bevægelser.
PS: Maleri har meget med filosofi at gøre og omvendt.
Den franske filosof, Merleau Merleau-Ponty (1908-1961) spørger: Når linjen ikke kun fremstiller den fladebestemte gengivelse, men både går ind i og ud foran billedplanet, hvor befinder den sig så egentlig?
Når Maurice skriver om stregen, som svæver en lille smule foran og bagved den flade, “som den behændigt betjener sig af”, så iagttager han den, når den for eksempel “omskriver det hvide” og dermed undertiden skaber volumen og planer.
I en over-tydelig form ser man det i Matisse’s pennetegninger, hvor han alene ved linjens omskrivende virkning fremstiller objekternes volumen og deres foran/bagved, altså billedets rumlige planer. Det er i sig selv en forunderlig virkning.
Det var bare et lille eksempel om en streg
01.Tigers in landscape. 114×146 cm. http://www.uffechristoffersen.net
02. Sandokan. 146×114 cm. http://www.uffechristoffersen.net
03. Tiger attack. 146×114 cm.
http://www.uffechristoffersen.net
04. Tiger. 146×114 cm. http://www.uffechristoffersen.net
05. Tiger leap. 114×146 cm. http://www.uffechristoffersen.net
06. Monarch of the mountains. 146×114 cm. http://www.uffechristoffersen.net
08. Tiger attacking. 146×114. cm. http://www.uffechristoffersen.net
08. Tiger king. 114×146 cm. http://www.uffechristoffersen.net
One of the reasons that I paint tigers is that when I draw figures can I get volume up with the aid of animal stripes. In this way I can get the nice stripes to the animal, to enter into my painterly expression. Long brushstrokes that give a dynamic look, while also describing the animal’s volume. These stripes are also helping to give the image a rhythm so that the animal in perfect harmony as a natural consequence.
After drawing the figure with chalk and draw coal, I paint the lines with a white Pastos color. Into this watery color I paint a black which is tinted by the white. If the white color was not there it would be very black death and unambiguous. It would for me be very hard to get on with the next color layer, if not the blacks were “open” with all its nuances …
02. Sandokan. 146×114 cm.
http://www.uffechristoffersen.net
08. Tiger King. 114×146 cm. (in progress)
http://www.uffechristoffersen.net
Ud af 8 billeder, fra serien The Jungle Tiger, som jeg arbejder på til min udstilling i Galerie Birch i slutningen af september i år, har jeg valgt at vise Tiger King der måler 146×114 cm. til dette blog indlæg.
I mit forrige blog indlæg “Tigerstriber” kan man tydligt se de sorte penselstrøg på det rå Lin Fresque (omtalt HER), der danner tegningen i billedet.
Ovenpå disse penselstrøg der danner motivet, som er en tiger der springer vandret gennem billedet mod venstre, fra et buskads i højre side, laserer jeg et tyndt farvelag over hele billedfladen i forskellige farver.
Allerede på dette stadie tager jeg hensyn til opbygningen af billed-ideen ved at disponere over farveforløbene så de kommer til at understrege handlingen i billedet.
Fra buskadset i højre side, har jeg valgt en mørk blå farve der toner over i det rød violette, derfra videre i en rød, som toner over i det orange, der derefter ender i en meget lys gul farve i billedets venstre side. Denne farvesammensætning er med til at understrege den springende tigers bevægelse tværs gennem billedet, som også bliver understreget af de mørke penselstrøg der associerer til bambusblade, og tigerens striber.