Quantcast
Channel: blog – UFFE CHRISTOFFERSEN
Viewing all 133 articles
Browse latest View live

Malerier på Art Herning 2014

$
0
0

I dag åbner Art Herning 2014, fredag 24. januar, i MCH Herning Kongrescenter og sidste nyt: –Landsholdslegenden Preben Elkjær åbner Art Herning kl. 14.00. Annette og jeg skal begge deltage på messen med vores malerier i Stand 218 hos Galleriet Jørgen Østergaard og i Stand 210 Galleri Gl. Lejre…Flere af disse malerier på denne lille film er med på udstillingen…:-)


Arkiveret under:art, blog Tagged: Art Herning 2014, Billedkunst, blog, culture, kultur, kunst, tiger, work of art, youtube

Computer Art. 8

Computer Art. 9

HUS med ATELIER til salg

HUS MED ATELIER TIL SALG

Very characterful old stone house for sale near Uzès

$
0
0

Winter

Very characterful old stone house located in the center of a charming
village.
250 m² of habitable surface.
Living room with open fireplace, fully equipped kitchen, dining room with
access to large terrace of 70m2,
3 bedrooms, bathroom, –possible to make more rooms
Large artist studio with skylights, can possibly be used for residential
purposes.
140 m2 vaulted rooms on the ground floor – to be restored.
Garage of 23 m2, courtyard of 26 m2.
Charming artist home.

For more photos and information >>> http://www.uffechristoffersen.net/Uffe_Christoffersen/HUS_til_SALG.html


Arkiveret under:art, atelier, blog Tagged: artist, Artist house, atelier, Avignon, blog, culture, Nimes, stonehouse, studio, Uzès

House and atelier near Uzès for sale

$
0
0
Our house in the light of january

Our house in the light of january

Very characterful old stone house located in the center of a charming village.
250 m² of habitable surface.
Living room with open fireplace, fully equipped kitchen, dining room with access to large terrace of 70m2,
3 bedrooms, bathroom, –possible to make more rooms
Large artist studio with skylights, can possibly be used for residential purposes.
140 m2 vaulted rooms on the ground floor – to be restored.
Garage of 23 m2, courtyard of 26 m2.
Charming artist home.

More photos and further information: http://www.uffechristoffersen.net/Uffe_Christoffersen/HUS_til_SALG.html

IMG_0615

01. Engelsk. Street

 

02.  Engelsk. 1 Plan

 

03.  Engelsk. 2 Plan

 

More photos and further information: http://www.uffechristoffersen.net/Uffe_Christoffersen/HUS_til_SALG.html


Arkiveret under:art, blog, Blogging, blogs Tagged: atelier, atelier in the south of France, Avignon, House for sale, Nimes, south of france, stonehouse, Uzès

Computer Art. 10


NEDTÆLLINGEN FORTSÆTTER

$
0
0
32. Snerrende tiger.  35x27 cm. 2013

32. Snerrende tiger. 35×27 cm. 2013

 

Jeg deltager på Corner 2014, som havde fernisering den. 17 januar.

På nuværende tidspunkt er jeg så “heldig” at der kun er 4 malerier tilbage ud af de 14 som jeg udstiller på CORNER 2014. De andre er solgt.

Man kan se mine malerier i Corner Kunstnernes butikker HER  Salgsgalleri for deltagende kunstnere på årets udstilling Corner 2014. 

Udstillingen er åben tirsdag – søndag kl. 11‑17, torsdag kl. 11‑19. Lukket mandag.

Slutter søndag 23. februar

Corner Udstillingen,  Tlf. 23 10 41 65,  www.corner.dk

Sophienholm,  Nybrovej 401, 2800 Lyngby, Tlf. 45 88 40 07


Arkiveret under:art, atelier, blog Tagged: A Painting A Day, art, artist, Billedkunst, blog, Corner 2014, kunst, Maleri, salgsgalleri, Sophienholm, tiger, udstilling

Corner, Hus, Tryk

$
0
0
32. Snerrende tiger.  35x27 cm. 2013

32. Snerrende tiger. 35×27 cm. 2013

NEDTÆLLINGEN FORSÆTTER PÅ CORNER 2014, nu er der kun 4 malerier tilbage ud af de 14 som jeg udstiller, og udstillingen har åben til den 23. februar på Sophienholm :-)

Our house in the light of january

Our house in the light of january

I den sidste månedstid, hvor jeg har lavet forarbejder til nye malerier, har vi også fået to ejendomsmæglere i Uzès til at prøve på at sælge vores hus. Det er jo godt at de får lidt indbyrdes konkurrence, så de bliver nødt til at bestille noget. Vi er kommet på deres hjemmesider, og den ene vil få os med i et boligmagasin :-)
Selv forsøger vi også at sælge huset. Det bliver billigere for køberen, for her i Frankrig er det køberen der betaler ejendomsmæglersalæret, som er 6% der bliver lagt på prisen af huset.
Det er derfor 6% billigere når det er os der sælger huset.Derfor har jeg lavet en “Hus til Salg” side, med plantegninger, mål, fotos, solskinstimer osv. på min hjemmeside som kan ses HER

IMG_6159

Jeg er begyndt at lave skitser på min MacBook til nye malerier.
En af de store fordele ved at male og tegne på computer, er at man har mulighed for at gemme tegningen i forskellige stadier, man kan således eksperimentere frit, uden at miste den originale tegning.
Mine 12 forarbejder til nye malerier er blevet så gode, at jeg har valgt de 4 bedste  ud, til tryk. Jeg er inde i en positiv og glad periode, og det kan ses på billederne.
De 4 er hver trykt i 20 eksemplarer, nummereret og signeret. Derefter er billedfilen blevet destrueret.
Billederne er trykt  på Arches, 240g/m², 100% syrefrit bomuldspapir, (33 x 48,3 cm). Trykkene kan ses HER

Det var lidt nyt her fra Sydfrankrig, og om et år, hvis alt går vel, “Nyt fra MOLS” :-)

 


Arkiveret under:art, atelier, blog, Blogging, Computer Art, Contemporary art Tagged: artist, atelier, Avignon, blog, Computer Art, Corner 2014, Digital art, ejendomsmæglersalær, kultur, kunst, Nimes, pigments print, stonehouse, tiger, Uzès

Unique and characterful village house near Uzès

$
0
0

This large village property is located in a quiet and pretty village 12 kms north of Uzès. The main floor consists of a bright living room, kitchen and luminous dining room. There is a vast artists studio, which could continue as a studio or be easily converted into a large living area. There is also a bedroom, dressing room and bathroom. From the living room stairs lead to a guest bedroom. Below there is an office and beautifully vaulted room. Garage and several cellars. Courtyard, terrace with views.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_2758

 

 

www.uffechristoffersen.net


Arkiveret under:art, atelier, blog, Blogging Tagged: Avignon, Nimes, studio, terrace, Uzès

Tigerens skarpe kløer og tænder

$
0
0

IMG_6236

At male akvarel er pragtfuldt.

Hemmeligheden i al akvarelteknik ligger i at få farverne til at lyse ved at lade det hvide papir skinne igennem dem. Blander man hvidt med akvarelfarve, bliver farven “melet”. Lukker man det hvide papir af med en dækkende farve, er det slut med klangen.

Farverne har jeg selv lavet med farvepigmenter og gummi arabicum blandet med vand. Derefter har jeg ladet det tørre, for farverne er ikke vandfaste. Det blandede pigment og lim lader sig let røre op med vand til en flydende substans, som man kan male med.

En maling består af et farvestof (pigment) og et bindemiddel. Hvis dette sidste er opløseligt i vand, benævnes malingen “vandfarve”. Akvarelfarver er således vandfarver, og de er tillige karakteriseret ved, at bindemidlet, som i hovedsagen er gummi arabicum opløst i vand, tørrer ved vandets fordampning. Tilsættes vand påny, går gummimidlet atter i opløsning. Bindemiddlet siges at være reversibelt opløseligt.

Uopløselige farvestoffer siges at være “vandægte”, og derfor egnet til akvarelmaleri. I en maling er farvekornene opslæmmet i bindemiddlet, men de må ikke kunne opløses i dette. Hvis et farvestof er opløseligt i vand, er det uegnet til akvarelmaleri, idet den farvede opløsning da vil sive ud i papiret.
Akvarelfarver rives til en ganske overordentlig finhed. Nogle er allerede ifølge fremstillingsmåden, den kemiske fældning, så finkornede, at en dråbe farve på et filterpapir vil sive ud og danne en farvet ring i papiret. Dette gælder f.eks. pariserblåt. Opløselige farver vil altid give en plet, der er farvet i hele sin overflade.

Et grovere pigment, som f.eks. kadmiumrødt, vil derimod, når et tilsvarende forsøg gøres, vise en farvet plet omgivet af en våd, ufarvet ring.

Farverne tørrer lysere op. Farvekornene bindes til hinanden og til malergrunden ved bindestofpartiklerne, men mellem farvekornene efterlader det fordampede vand luftporer, som har et andet lysbrydningsforhold end vandet.

Vandet bruger jeg også tit til at få farverne til at flyde ud på papiret og ind i hinanden til nye kombinationer. Dette giver billedet en virkning af kontraster mellem hårde og bløde overgange.

Det hvide papir bruger jeg til at opnå hvide eller meget lyse områder. Ved at undlade at male farve på disse, kan de bruges til at understrege tigerens skarpe tænder, hvilket er vigtigt, da tigeren er et rovdyr, der lever af vold og mord, og som har blod på kløerne og kødstumper mellem tænderne.

Akvarellens flydende farve med vådt i vådt overgange, bruger jeg til at male pelsen med de hvide og lyse toner, der er på tigerens hvide bug og visse områder af ansigtet, poterne og halen. Det lyse glider over i den gule tigerpels, og forenes af de sorte striber der slynger sig om dens krop.

Jeg har sat mig for at lave 10 super gode akvareller. Nogle bliver valgt ud til en ophængning, hvorimod jeg vil destruere dem, jeg ikke synes lykkes så godt. For at opnå så god en kvalitet som muligt, har jeg valgt et virkelig godt håndgjort papir, kun beregnet til akvarel, som måler 56×45 cm. og vejer 400gr. Det er fremstillet af 100% bomuld.

Papiret bliver fremstillet af bomulds klude, som er absolut ligninfrit for at bevare sin hvidhed. Bliver papiret med alderen brunt, er det ødelæggende for billedet. Det ville det blive, hvis man malede på træholdigt papir.
Det fineste akvarelpapir er stadig kludepapir. Det er uforandret gennem lange tider blevet fremstillet som håndgjort papir eller bøttepapir, der kendes på sin særlige kant og tillige som regel på vandmærket. Disse papirsorter er stærkere og tåler bedre bøjning end selv de bedste sorter af træcellulose.

Kludene renvaskes og klippes i strimler. Dernæst sønderdeles de i en “hollænder”, der er et ovalt trug med en væg i midten. I denne maskine rives kludenes taver fra hinanden, idet vællingen for hvert omløb i beholderen må passere en roterende tromle med skinner.

Selve papiret får sin form ved, at en sigte med messingtrådnet i bunden dyppes ned i stofvællingen. Sigtens kanthøjde bestemmer stofmængden og derved papirets tykkelse. Når vandet er rystet af sigten, lægges det bløde ark på en filtdug. En hel stabel ark presses på én gang fri for overflødigt vand, hvorefter de hænges til tørring.

At kunne lave et stykke akvarelpapir og farver om til en tiger er godt, men at kunne lave en tiger om til farver og akvarelpapir, er meget bedre.
Det er der hemmeligheden ligger i at kunne male akvarel…


Arkiveret under:Akvarel, art, atelier, blog, blogs Tagged: A Painting A Day, Akvarel, animals, artist, Artwork, Billedkunst, blog, blogs, Fine art, gummi arabicum, håndgjort papir, kunst, ligninfrit, lysbrydningsforhold, Maleri, pigment

12 Akvareller 2014

$
0
0

De 12 akvareller måler alle 44×56 cm. De er malet med farvepigmenter jeg selv har rørt op med gummiarabicum og derefter malet på 400 gr. bomuldspapir fra Moulin de Pombie.

01. Grinende tiger. 1. 44x56 cm. 2014. Akvarel

01. Grinende tiger. 1. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

02. Hvid tiger. 44x56 cm. 2014. Akvarel

02. Hvid tiger. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

03. Tigerportræt. 44x56 cm. 2014. Akvarel

03. Tigerportræt. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

04. Tiger i vildnis. 44x56 cm. 2014. Akvarel

04. Tiger i vildnis. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

05. Hvilende tiger. 44x56 cm. 2014. Akvarel

05. Hvilende tiger. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

06. Roaring tiger. 44x56 cm. 2014. Akvarel

06. Roaring tiger. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

07. Ventende tiger. 44x56 cm. 2014. Akvarel

07. Ventende tiger. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

08. Grinende tiger. 2. 44x56 cm. 2014. Akvarel

08. Grinende tiger. 2. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

09. Gul tiger. 44x56 cm. 2014. Akvarel

09. Gul tiger. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

10. Tigergrin 44x56 cm. 2014. Akvarel

10. Tigergrin 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

11. Tigerprofil. 44x56 cm. 2014. Akvarel

11. Tigerprofil. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

12. Grøn tiger. 44x56 cm. 2014. Akvarel

12. Grøn tiger. 44×56 cm. 2014. Akvarel

 

www.uffechristoffersen.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Arkiveret under:art, blog, blogs Tagged: A Painting A Day, Akvarel, artist, Artwork, atelier, Billedkunst, blog, blogs, culture, kunst, Maleri, tiger, watercolor, work of art

LYSET i VANDET

$
0
0

IMG_6301

 

For at en akvarel skal leve, skal den lyse.

Hemmeligheden i al akvarelteknik ligger i at få farverne til at lyse ved at lade det hvide papir skinne igennem dem. Blander man hvidt med akvarelfarve, bliver farven “melet”. Lukker man det hvide papir af med en dækkende farve, er det slut med klangen.

For farveklangen er den vigtigste i akvarelmaleri, den er jeg blevet inspireret til, af det utroligt smukke forårssollys, som i de sidste uger er begyndt at stråle om kap med mandeltræerne der blomstrer med hvide og lysrøde farver.
Ud fra disse stærke sanseindtryk, har jeg malet 12 nye akvareller.

Man skal virkelig vide hvad man vil lave når man maler akvarel. Bordet fanger. Man skal være engageret, det er her og nu. Ligesom i livet, man skal vælge, JA eller NEJ

Der er ikke plads til svaghed eller kunsthandel når man maler akvarel. Det handler om hvad det enkelte menneske kan udtrykke, med farver på et stykke papier, her og nu. Snyd bliver hurtigt afsløret, ligesom ej heller name dropping eller andre krykker kan bruges, for at redde en akvarel hvis den ikke har lyset i sig…

 

Farverne har jeg selv fremstillet, med farvepigmenter og gummi arabicum blandet med vand. Derefter har jeg ladet det tørre, for farverne er ikke vandfaste. Det blandede pigment og lim lader sig let røre op med vand til en flydende substans, som man kan male med.

En maling består af et farvestof (pigment) og et bindemiddel. Hvis dette sidste er opløseligt i vand, benævnes malingen “vandfarve”. Akvarelfarver er således vandfarver, og de er tillige karakteriseret ved, at bindemidlet, som i hovedsagen er gummi arabicum opløst i vand, tørrer ved vandets fordampning. Tilsættes vand påny, går gummimidlet atter i opløsning. Bindemiddlet siges at være reversibelt opløseligt.

Vandet bruger jeg også tit til at få farverne til at flyde ud på papiret og ind i hinanden til nye kombinationer. Dette giver billedet en virkning af kontraster mellem hårde og bløde overgange.
Til at opnå hvide eller meget lyse områder, bruger jeg det hvide papir. Ved at undlade at male farve på disse, kan de bruges til at understrege tigerens skarpe tænder.

Akvarellens flydende farve med vådt i vådt overgange, bruger jeg til at male pelsen med de hvide og lyse toner, der er på tigerens hvide bug og visse områder af ansigtet, poterne og halen. Det lyse glider over i den gule tigerpels, og forenes af de sorte striber der slynger sig om dens krop.

For at opnå så god en kvalitet som muligt, har jeg valgt et virkelig godt håndgjort papir, kun beregnet til akvarel. Det måler 56×45 cm. og vejer 400gr. og det er fremstillet af 100% bomuld.

Se selv de 12 nyeste akvareller, der er inspireret af det knivskarpe forårslys, som afslører alt hvad øjet kan se..

HER >>

http://www.uffechristoffersen.net/Uffe_Christoffersen/BIENVENUE.html

IMG_6327

 


Arkiveret under:art, blog, blogs Tagged: A Painting A Day, Akvarel, artist, Billedkunst, blog, blogs, culture, gummi arabicum, kultur, kunst, Livet, Maleri, pigment, tiger, tigre, watercolor, work of art

TIGER PÅ MOLS

$
0
0

09. Tiger på Mols. 38 x 46 cm. 2014

09. Tiger på Mols. 38 x 46 cm. 2014

 

Jeg maler på det rå hørlærred. På fransk kaldes det “Lin Fresque”. Hørrets naturlige farve er en neutral grund, som giver mig mulighed for at tegne motivet op med kridt. Kridt er godt at arbejde med, fordi jeg kan blive ved med at rette tegningen til, indtil den er klar til farverne. Derefter erstatter jeg kridtstregen med tegnekul, som “æder” sig mere ind i lærredet og virker mere naturligt, da det er tigerstriber og lange blade jeg maler.

Jeg laver altid et stort forarbejde til mine billeder, da jeg synes at udtrykket bliver stærkest og klarest, når jeg har lavet masser af skitser inden jeg påbegynder mit arbejde. Derfor har jeg altid en klar ide : Mit “hvem, hvornår, hvorfor, hvordan og hvor meget”, og en arbejdstegning til mine billeder. Der sker nok af overraskelser, ændringer og nye ideer under selve maleriets forløb, som jeg skal tage stilling til.

Derfor er det godt at skrive om de forskellige forløb, som projekterne kommer igennem. I dette tilfælde hedder projektet “Tiger på Mols”:

Den eksplosive, zigzagstribede, sorte skrift på lærredet er for mig et meget vigtigt element. Det er den, der viser tigerens vildskab og energi. Det er denne dynamiske skrift, der bedst udtrykker tigerens karakter, ligegyldig hvilken vinkel tigeren ses fra, eller hvor tæt på eller fjern den er.

På denne måde kan jeg få de flotte striber som dyret har til at indgå i mit maleriske udtryk. De lange striber giver et dynamisk udtryk, og samtidig beskriver de dyrets volumen. Disse striber er også med til at give billedet en rytme, således at dyret indgår i helheden med baggrundens lange bambusblade som en naturlig følge.

De sorte kulstreger, synes at svæve en lille smule foran og bagved lærredets flade, og kan siges at “omskrive det tomme”, og dermed skabe tigerens form og rummet i billedet.
Den franske filosof, Merleau Merleau-Ponty (1908-1961) spørger: “Når linjen ikke kun fremstiller den fladebestemte gengivelse, men både går ind i og ud foran billedplanet, hvor befinder den sig så egentlig?”
Når Merleau-Ponty skriver om stregen, som svæver en lille smule foran og bagved den flade, “som den behændigt betjener sig af”, så iagttager han den, når den for eksempel “omskriver det hvide” og dermed undertiden skaber volumen og planer.

I en over-tydelig form ser man dette i Matisse’s pennetegninger, hvor han alene ved linjens omskrivende virkning fremstiller objekternes volumen og deres foran/bagved, altså billedets rumlige planer. Det er i sig selv en forunderlig virkning.

Billedserien “Tiger på Mols” er små malerier der måler 48 x 46 cm. 0g handler om energi. Ren naturenergi som den kommer til udtryk i et af de vildeste af rovdyrene, tigeren.


Arkiveret under:art, blog Tagged: A Painting A Day, animals, atelier, Billedkunst, blog, Fine art, kultur, kunst, Maleri, tiger, work of art

Tiger på Mols

TIGER LEAP

$
0
0
5. Tiger leap. 20x25 cm. 2013

5. Tiger leap. 20×25 cm. 2013

 

Når man taler om begrebet “bevægelse” i et billede, har det ikke umiddelbart noget at gøre med, om billedet viser et motiv i bevægelse.
Bevægelse angiver den rejse rundt i billedet, beskueren aktivt foretager med sine øjne mellem billedets forskellige elementer, og som derved bygger en handling op. Den kan vises i tegningen, i kompositionen, i farverne…

Figurer, der er drevet bort fra deres hvilende nulpunkt eller centrum, opleves som værende i bevægelse.
På ovenstående billede ser man en tiger, der angriber. Det har jeg vist med tigerens spring ud fra det øverste venstre hjørne af billedet ned mod det nederste højre hjørne.
Dette bliver undestreget af dyrets stærke gule farve, der springer beskueren i øjenene i forhold til den violette farve, der er komplementær til den gule, og her bliver en farve der træder i baggrunden.

Bevægelse er et visuelt virkemiddel, der medvirker til den illusion, at billedelementer bevæger sig i rum. Illusionen kan spænde over utallige stadier – fra stilstand til hyperaktiv bevægelse.


Arkiveret under:Akvarel, art, blog, blogs Tagged: A Painting A Day, animals, Artwork, Billedkunst, blog, Fine art, kultur, kunst, Maleri, tiger, work of art

Tiger på Mols

$
0
0

 

 

01. Grinende tiger. 1. 38 x 46 cm. 2014.

01. Grinende tiger. 1. 38 x 46 cm. 2014.

 

02. Hvid tiger. 38 x 46 cm. 2014.

02. Hvid tiger. 38 x 46 cm. 2014.

 

03. Tigerportræt. 38 x 46 cm. 2014.

03. Tigerportræt. 38 x 46 cm. 2014.

 

04. Tiger i vildnis. 38 x 46 cm. 2014.

04. Tiger i vildnis. 38 x 46 cm. 2014.

 

05. Hvilende tige. 38 x 46 cm. 2014.

05. Hvilende tige. 38 x 46 cm. 2014.

 

06. Roaring tiger. 38 x 46 cm. 2014.

06. Roaring tiger. 38 x 46 cm. 2014.

 

07. Ventende tiger. 38 x 46 cm. 2014.

07. Ventende tiger. 38 x 46 cm. 2014.

 

08. Hvid tigerportræt. 38 x 46 cm. 2014.

08. Hvid tigerportræt. 38 x 46 cm. 2014.

 

09. Tigerprofil. 38 x 46 cm. 2014.

09. Tigerprofil. 38 x 46 cm. 2014.

 

10. Grøn tiger. 38 x 46 cm. 2014.

10. Grøn tiger. 38 x 46 cm. 2014.

 

Jeg har lige lavet 10 billeder, der alle måler 38×46 cm, færdig. Hvordan jeg gjorde det, ved jeg ikke, men lige pludselig syntes jeg, at nu var de gået op, og at jeg ville ødelægge alt det fine, der var fremkommet, hvis jeg malede videre på dem.
Jeg begyndte på dem om mandagen for fjorten dage siden, og i dag, søndag, synes jeg, de er færdige. De er meget levende, og er bare malet, uden tanke om at de skulle blive færdige. Hvis jeg tænkte, at nu skulle de rettes ind og korrigeres, ville det være forkert, for så ville de blive til noget, jeg kender i forvejen, og det ville svække og dræbe den spontane malerglæde, der er i dem. De peger fremad, og skal bruges til at skabe nye landevindninger i de næste billeder.

Det er tigerhoveder, og det stiller nu engang nogle krav om, at det skal ligne. Når man maler en hest, så skal det vel også ligne en hest – Men således tænker jeg ikke, når jeg maler. Når jeg maler med mine farver, vil de altid danne en farveform, selvom det bare er et penselstrøg.

Når jeg kun tænker i farver og farveklange, er det fordi jeg ved, at disse før eller siden vil danne et mønster, der vil forestille noget til sidst – For mig bliver det altid en tiger. Hvorfor ved jeg ikke. I disse 10 tigerhoveder har mine mange penselstrøg med farver dannet striber, og været med til at give tigerens hoved en maskekarakter og dobbelttydighed. De har dannet et netværk af mønster som en arabesk.

De 10 tigerbilleder har hver dannet en grundklang inspireret af de smukkeste farver man finder ude i det tidlige forår på Mols.

Titlerne til billederne tænkte jeg allerede på i begyndelsen, og dem har jeg kunne fastholde, da der ikke er gået så lang tid fra start til slut. Hvis man begynder kronologisk, så kalder jeg det øverste til venstre for: Nr.1. Grinende tiger. Nr.2. Hvid tiger. Nr.3. Tigerportræt. Nr.4. Tiger i vildnis. Nr. 5. Hvilende tiger. Nr.6. Roaring tiger. Nr. 7. Ventende tiger. Nr. 8. Gul tiger. Nr. 9. Tigerprofil. og nederst til højre, Nr. 10. Grøn tiger.


Arkiveret under:Animaux, art, blog, Blogging Tagged: A Painting A Day, artist, Artwork, atelier, Billedkunst, blog, culture, Fine art, kultur, kunst, Maleri, tiger, Tiger på Mols, tigre, wild, work of art

Påskehilsen

$
0
0

 

01. Grinende tiger. 1. 38 x 46 cm. 2014.

01. Grinende tiger. 1. 38 x 46 cm. 2014.

Mine 10 små nye malerier, er blevet meget levende, og de er bare malet, uden tanke om at de skulle blive færdige. Hvis jeg tænkte, at nu skulle de rettes ind og korrigeres, ville det svække og dræbe den spontane malerglæde, der er i dem. Når jeg kun tænker i farver og farveklange, er det fordi jeg ved, at disse før eller siden vil danne billedet. De peger fremad, og skal bruges til at skabe nye landevindninger i de næste billeder.Billederne, der alle måler 38×46 cm, har en grundklang inspireret af de smukke farver man finder ude i det tidlige forår her på Mols.
De små malerier kan man se her>>
http://www.uffechristoffersen.net/Uffe_Christoffersen/MALERIER.htmlDet er tigerhoveder, og det stiller nu engang nogle krav om, at det skal ligne. Når man maler et portræt, så skal det vel også ligne personen –  og i den forbindelse vil jeg nævne, at jeg netop har fået til opgave at male et portræt af den tidligere amtsborgmester Vibeke Storm Rasmussen. Jeg er i gang med skitserne til dette maleri, og det er en utroligt spændende opgave. Jeg vil male Vibeke på samme måde som jeg maler mine tigerhoveder.
Den første skitse (stadie 1) af Vibeke Storm Rasmussen, kan man se på Min blog, som jeg løbende vil opdatere med nye stadier.
Jeg har før malet et portræt af den tidligere borgmester for Københavns Magistrats 3. afdeling Pelle Jarmer, man kan se billedet på Rådhuset i København.
Mange forårshilsener
Uffe

 


Arkiveret under:art, Billedkunst, blog Tagged: A Painting A Day, animals, artist, Billedkunst, blog, culture, Fine art, kultur, kunst, Maleri, Pelle Jarmer, tiger, Vibeke Storm Rasmussen

SPEJLINGER

Viewing all 133 articles
Browse latest View live